Cursuri de zi 2020-2021

De ce să devii Tehnician pentru animale de companie

La finalul clasei a XII-a vei obține certificatul de calificare care atestă competențele profesionale pentru meseria de Tehnician pentru animale de companie

Competențe dobândite:

 ⇒ Vei asista medicul veterinar în timpul examinării și în timpul operațiilor chirurgicale efectuate;

 ⇒ Examinează starea de sănătate a animalelor domestice mici (câini, pisici, porci de Guineea, etc)

 ⇒ Diagnostichează bolile;

 ⇒ Vaccinează animalele;

 ⇒ Supraveghează fertilizarea animalelor;

 ⇒ Consiliază cu privire la creşterea animalelor;

Prestează activităţi care să asigure funcţionarea în bune condiţii a unui cabinet veterinar (adiministraţie, comanda medicamentelor şi a altor materiale medicale, a instrumentarului, etc)

Absolvenţii pot urma cursuri universitare de specialitate la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară

De ce să devii Tehnician Horticultor?

La finalul clasei a XII-a se obține certificatul de calificare a competențelor profesionale: Tehnician Horticultor.

După absolvire vei putea să:

 ⇒ Organizezi lucrările în horticultură, legumicultură, pomicultură, viticultură;

 ⇒ Amenajezi spațiile verzi;

 ⇒ Organizezi lucrările de mecanizare din exploatația agricolă.

Vei putea ocupa un post de:

 ⇒ Consultant în agricultură, silvicultură, pescuit ( agent agricol);

 ⇒ Tehnician în domeniul agriculturii (tehnician pedolog);

 ⇒ Agricultor și lucrător calificat în grădinărit, horticultură și pepiniere (fermier în horticultură);

 ⇒ Controlor de calitate și degustător de băuturi;

 ⇒ Operator la mașinile pentru fabricarea produselor alimentare și a altor produse similare (vinificator pivnicer).

Ca absolvent poți urma cursurile universitare de specialitate la:

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară

De ce să devii Tehnician în Gastronomie?

La finalul clasei a XII-a poți obține certificatului de calificare a competențelor profesionale nivel 4: Tehnician în Gastronomie.

Ca elev, vei lucra în bucătăriile din cadrul restaurantelor, hotelurilor, barurilor, snack-barurilor, cafenelor, spitalelor, cantinelor, etc.

La locul de muncă, ca tehnician în gastronomie poți avea următoarele îndatoriri:

 ⇒ Să determini prețul pentru mâncare gătită;

 ⇒ Să stabilești meniul;

 ⇒ Să comanzi, să recepționezi și să verifici ingredientele care intră în compoziția preparatelor culinare;

 ⇒ Să pregătești mâncarea în conformitate cu rețetele date;

 ⇒ Să aranjezi cât mai estetic mâncarea în farfurie , înainte de a fi servită;

 ⇒ Să servești mâncarea (uneori);

 ⇒ Să propui rețete proprii;

 ⇒ Să te documenteze și să propui noi rețete din gastronomia universală.

Vei fi încurajat să îți deschizi propria afacere, prin firme de exercițiu, în cadrul căreia vei învăța să:

 ⇒ Desfășori activități specifice unei companii din sectorul serviciilor;

 ⇒ Să pui la cale strategii;

 ⇒ Să elaborezi oferta de produse și servicii a întreprinderii;

 ⇒ Să ții evidența contabilă;

 ⇒ Să determini eficiența economico-financiară a firmei.

După ce finalizează clasa a XII-a la profilul servicii din cadrul colegiului nostru ai, totodată, posibilitatea de a urma o facultate, fie în țară, fie în străinătate, într-unul dintre domeniile: economie, turism, comerț sau servicii.

De ce să devii Tehnician în administraţie...

La finalul clasei a XII-a poţi să obţii certificatul de calificare a competenţelor profesionale, nivel 4 de calificare: Tehnician în administraţie.

Este meseria potrivită pentru tine, dacă te interesează:

 ⇒ Să fii promotorul imaginii instituţiei sau firmei la care lucrezi;

 ⇒ Să desfăşori activităţi cu publicul;

 ⇒ Să organizezi protocolul pentru diferite evenimente;

 ⇒ Să gestionezi corespondenţa insituţiilor sau a firmei;

 ⇒ Să identifici cele mai bune surse de finanțare pentru desfășurarea activității unei firme;

 ⇒ Să întocmeşti situaţii administrativ-financiare;

 ⇒ Să consiliezi directorul în activităţile sale;

 ⇒ Să utilizezi calculatorul în activităţile de birou.

Ce job poţi avea?

 ⇒ Secretar sau asistent manager;

 ⇒ Referent specialitate;

 ⇒ Funcţionar administrativ;

 ⇒ Funcţionar în serviciul cu publicul;

 ⇒ Operator la ghişeu;

 ⇒ Funcţionar în serviciile de informare.

Evoluţia în carieră

 ⇒ Învăţământ postliceal – calificările: asistent de gestiune, funcţionar bancar, agent fiscal, agent vamal.

 ⇒ Învăţământ superior – Facultatea de Ştiinţe Economice, specializările: Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe bănci, Informatică economică, Management, Marketing.

 ⇒ Învăţământ superior – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative

 ⇒ Învăţământ superior – Facultatea de Sociologie şi Asistenţă socială