În prezent

colegiul-harnaj

Instituție de învățământ înființată în 1971, din inițiativa profesorului Viaceslav Harnaj, președintele Academiei Mondiale de Științe Apicole, fiind prima școală de apicultură din Europa – Liceul Apicol Băneasa, cu o singură clasă, formată din 33 de elevi. Școala a oferit formare pentru calificările: horticultor, veterinar, tehnician în activități economice, tehnician în gastronomie și tehnician ecolog și protecția mediului, devenind exponenta tradiției învățământului agricol bucureștean.

De la data înființării și până în prezent, Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” a pregătit elevii în învățământul agricol, profesional și tehnic, fiind unica unitate școlară cu acest profil din București.

Pe parcursul anilor, unitatea și-a modificat denumirea astfel:

       ⇒ 1971-1972 – Liceul Apicol Băneasa

       ⇒ 1972-1978 – Liceul Agricol Băneasa

       ⇒ 1978-1992 – Liceul Agroindustrial Băneasa

       ⇒ 1992-2009 – Grup Școlar Agricol ”Viaceslav Harnaj”

       ⇒ 2009-2015 – Colegiul Agricol ”Viaceslav Harnaj”

       ⇒ 2015- prezent – Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj”

 

În prezent, în școală învață peste 400 de elevi care sunt pregătiți de un număr de 41 de cadre didactice de predare dintre care 19 de specialitate. Oferta de formare a școlii cuprinde:

  ⇒  Învățământ liceal pentru calificări profesionale de nivel 4 din domeniul economic, protecția mediului agricol, respectiv pentru

⇒  Învățământ profesional dual de 3 ani pentru meseria mecanic agricol.

Baza materială este una care asigură un proces instructiv-educativ modern, având în centrul său elevul și nevoile lui de formare și dispune de cămin / internat care asigură cazarea celor care provin din mediul rural care aleg să învețe în școala noastră.

Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” este locul unde sunt promovate spiritul de inițiativă și creativitatea în scopul de a asigura o interfață sigură și dinamică între elev, comunitate și piață.