Învățământ profesional de stat 2021-2022

De ce să devii Mecanic Agricol

Clasă înființată în Sistem Profesional de Stat, partener de practică – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București.

Beneficii:

 ⇒ Bursă de stat în valoare de 200 de lei (finanțare MEN)

 ⇒ Condiții de pregătire practică de top

 ⇒ Echipament de protecție

 ⇒ Materiale de studiu

Elevii fac practică la sediul partenerului nostru, în domeniul vânzării și întreținerii utilajelor agricole. Stagiile de practică se vor desfășura pe perioada celor trei ani de studiu, în mod diferențiat. În primul an, elevii vor face practică în atelierele, într-un interval de timp de 25% din durata studiilor. Din al doilea an, practica va crește la 60%, iar în al treilea an va ajunge la 75% din timpul total alocat studiilor. Elevii care vor absolvi această școală nu vor mai fi ucenici, ei vor fi mecanici agricoli, iar dupa 3 ani de școală,  vor avea un job asigurat, bine plătit. Elevii care vor absolvi școala profesională de la Colegiul Tehnologic  ”Viaceslav Harnaj” vor primi, după 3 ani de studiu, o diplomă care va fi valabilă în țară și în străinătate. Ei vor putea decide unde se vor angaja. Găsirea unui loc de muncă este uşoară, specialiştii din domeniu fiind extrem de căutaţi. După absolvire, cunoştinţele dobândite şi deprinderile formate facilitează angajarea rapidă.

Oportunități după absolvire:

 ⇒ Obținerea Atestatului de Mecanic Agricol recunoscut în afara țării.

 ⇒ Prioritate la angajare la operatorul economic unde s-a efectuat practica.

 ⇒ Posibilitatea accesării fondurilor europene.

De ce să devii Horticultor

Ce face un horticultor:

 ⇒ Efectuează lucrări pentru cultivarea și întreținerea arborilor;

 ⇒ Produce răsaduri, bulbi și semințe;

 ⇒ Cultivă legume și flori pentru utilizarea de tehnici de cultivare intensivă, pentru vânzare către cumpărători, organizații specializate sau piețe.

Beneficii după absolvire:

 ⇒ Calificare profesională certificată- Nivel 3 – Horticultor – recunoscută la nivel național și european.

 ⇒ Posibilitatea accesării fondurilor europene, după finalizarea ciclului de învățământ;

 ⇒ Aprofundarea cunoștințelor din domeniul horticol prin cursuri de specialiatea și practică horticolă.

 ⇒ Calificarea oferă un nivel sporit de cunoștințe teoretice în domeniul, un grad sporit de responsabilitate, autonomie personală și atribuții de executare, coordonare și supraveghere a lucrărilor de înființare, întreținere și recoltare a culturilor horticole.

Colegiul nostru a încheiat parteneriat de practică cu ,Florăriile Tria”s , un  lanț de florării, cu o experiență de 20 de ani,  care deține 15 magazine proprii cu o puternică rețea de dealeri  la nivel național și seră proprie. Stagiile de practică au un rol important în buna formare a elevilor noștri în meseria pentru care se pregătesc, ele desfășurându-se la cele mai înalte standarde și fiind o reprezentare fidelă a meseriei alese.